Saturday, 24 November 2012

Jodoh itu Rahsia Allah

School Holiday .. (Tak suka school holiday) .. tapi kalau cuti semesta mohd afira suka hahah.. Budak-budak tak pergi sekolah, guru-guru makan gaji buta. erk. Banyak kenduri kawen.
Anyway, congratulations to all of you friends yang baru kawen, yang baru tunang, yang baru dapat baby, yang akan bertunang, yang akan kawen & yang bakal dapat baby. Congratulations to all of you.
Too many invitations, of course la banyak tak pergi lagi-lagi banyak kat Kelantan. Bila umur dah macam ni, umur just nice, so ramai la yang meninggalkan status single masing-masing. Sekaligus dengar orang ni nak kawen, nak tunang & macam-macam. I kat sini hanya mampu wish congratulations. Sorry banyak tak dapat pergi. Just wanna wish congratulations globally. Tak sempat nak wish sorang-sorang.
Jodoh itu Rahsia Allah
Syukur jodoh korang sampai dulu, syukur rezeki korang sampai dulu. Yang lain-lain, banyak-banyak berdoa minta dengan Allah. Bagi yang lelaki, jadilah suami yang soleh & bagi perempuan, jadilah isteri yang solehah. Jaga rumahtangga betul-betul. Perkahwinan tak semudah yang di sangka. Belum kawen lain, lepas kawen lain. Ingatlah, perasaan manusia boleh berubah. Sama-samala jaga perasaan masing-masing. Semoga rasa cinta, kasih & sayang tu kekal selamanya & makin bercambah dari hari ke hari.
Bagi yang baru kawen, bagi yang dah kawen; Jangan rasa kita ni dah lebih dari orang lain sebab kita dah kawen. Jangan rasa bangga & jangan mengeluarkan kata-kata yang menyakitkan pada orang yang belum kawen. Jangan rasa hebat, jangan rasa berlagak bila jodoh korang sampai dulu. Beringatlah, jangan takbur. Anything can happen in the future. Pernah jumpa orang-orang macam ni. Berlagak habis bila dah kawen, sebab diaorang rasa hidup diaorang dah sempurna. Bila dah jadi pape, diaorang sendiri yang malu..
Carilah, pilihlah orang yang betul-betul sayang kita, terima kita seadanya, orang yang jaga hati kita & orang yang membahagiakan kita. Jangan buat keputusan terburu-buru. Bila dah kawen, bukan senang-senang nak undur balik. Kalau couple je memangla senang untuk putus, tapi bila dah kawen, tak semudah tu untuk putus.
Jodoh itu ketentuan Allah…
Kawen ni bukan 2 3 4 kali seumur hidup, kalau boleh hanya kawen sekali seumur hidup. Semoga ikatan perkahwinan kekal selamanya & tak terputus di tengah jalan. Tapi jika itu takdir Allah, sesungguhnya Allah lebih tahu apa yang terbaik buat kita. Jangan salahkan takdir Allah. Redha & terima je. Tak semua ikatan kekal. Tak guna mempertahankan sesuatu yang sememangnya bukan milik kita..

Jodoh itu Rahsia Allah…

Relax lah. Baru 23++.. Tak masuk 24 pun lagi hehe. Buat apa kawen muda-muda, awal-awal kalau tak kekal. Biarlah kawen lambat sikit asalkan kekal selamanya..
 
project sarjana muda baru masuk ch3.....pening2 simulation ic AL8806 xda dalam Pspice LED lamp pun xda dlm Pspice software sakit hati betul hihihi..... 
 
Post a Comment